Οινοποιείο Λαυκιώτη
Gallery

Το οινοποιείο της οικογένειας Λαυκιώτη δεσπόζει αγέρωχο στις «Αρχαίες Κλεωνές», το χωριό που έλαβε το όνομά του από την Κλεώνη, κόρη του Πέλοπα ή του Ασωπού ποταμού της αρχαιότητας, γύρω από τους αμπελώνες της νότιας πλευράς της ζώνης. Με έτος ίδρυσης το 1963, είναι από τα πρώτα που εμφιάλωσαν κρασί στην Νεμέα ενώ σήμερα ανήκει και διοικείται από τα παιδιά των τριών αδελφών – ιδρυτών, στηριζόμενο στην εμπειρία μισού αιώνα παράδοσης στο ποιοτικό κρασί.

Μέσα λοιπόν στις τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις του οινοποιείου, πέντε αγαπημένα ξαδέλφια, οι δύο Παναγιώτηδες, ο Μιχάλης, η Αναστασία και η Ιωάννα Λαυκιώτη συνεχίζουν δυναμικά να παράγουν και να δημιουργούν επώνυμα κρασιά!

Εξασφαλίζοντας την απαραίτητη τεχνολογία αιχμής που απαιτεί πλέον ο διεθνής ανταγωνισμός, αναδεικνύουν απόλυτα τα μοναδικά αρώματα των τοπικών ποικιλιών με κύριο αντιπρόσωπο το Αγιωργίτικο, ενώ σε ποσοστό 90% τα κρασιά εξάγονται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ΗΠΑ και Αυστραλία.

Επιπλέον οι κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι προσφέρονται για ιδανική ξενάγηση. Η γευστική δοκιμή των κρασιών του οινοποιείου με δυνατότητα μικρογευμάτων συνοδεύεται από ταυτόχρονη προβολή ντοκουμέντων του οινικού κόσμου των αρχαίων Κλεωνών και της Νεμέας σε video wall. Η θέα από την αίθουσα γευσιγνωσίας είναι καταπληκτική, ενώ στα υπόγεια σκοτεινά και δροσερά κελάρια, ωριμάζουν σε δρύινα γαλλικά βαρέλια τα κρασιά του οινοποιείου που προορίζονται για μακρά παλαίωση. Κάθε επίσκεψη στο οινοποιείο Λαυκιώτη στις Αρχαίες Κλεωνές αποτελεί μοναδική εμπειρία, που θα σας μείνει αξέχαστη για πολύ καιρό.

Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο για αγορές, γευστικές δοκιμές και ξεναγήσεις καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως και τις 15:00 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα κατόπιν συνεννόησης.

☎️Τηλ. επικοινωνίας: 27460- 31000
Υπεύθυνος: Ιωάννα Λαυκιώτη