Λειτουργία λαικών αγορών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
     ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Νεμέα 17/03/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Λειτουργία λαικών αγορών απο 17.03.2020
 


Η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών περιλαμβάνεται στην σχετική νομοθεσία στην οποίαν έχει προχωρήσει η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία στα πλαίσια της πρόληψης του κορονοϊού. Σύμφωνα με αυτήν στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας μέχρι και τις 31.03.20 ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ η πώληση τροφίμων! (ΚΑΔ 4789)

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ επίσης τα χαρτικά , τα είδη καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας.

ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ τα βιομηχανικά είδη, τα πλαστικά και τα είδη ένδυσης και υπόδησης

Ως εκ τούτου, στην Λαϊκή Αγορά του Δήμου Νεμέας από Πέμπτη 19.03.20 και σε όλες τις λαϊκές που θα ακολουθήσουν στο Δήμο Νεμέας , μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, θα τοποθετηθούν ΜΟΝΟ πάγκοι με τα επιτρεπόμενα είδη όπως αυτά προαναφέρονται. Οι πάγκοι θα βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη από το παρελθόν για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΟΧΗ σε όλους, καταναλωτές και παραγωγούς –εμπόρους για την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων πρόληψης κορονοϊού καθώς και των ατομικών και γενικών μέτρων υγιεινής.


 Παρακαλούμε τις αστυνομικές αρχές όπως μεριμνήσουν για την τήρηση των προβλεπόμενων , την καταγραφή των όποιων παραβάσεων και την απόδοση των ποινών όπως αυτές ορίζονται από τις αποφάσεις για τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού.
 

 

Ο Δήμαρχος

Κωνσταντίνος Φρούσιος