Κτήμα Σκούρα
Gallery

Το Κτήμα Σκούρα ιδρύθηκε το 1986 στην Πελοπόννησο από τον Γιώργο Σκούρα.
Τα τελευταία τριάντα χρόνια, το Οινοποιείο μας έχει δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο και πρωτοποριακό οινοποιητικό δυναμικό.
Το Κτήμα Σκούρα βρίσκεται στη ζώνη ονομασίας προελεύσεως Νεμέα . Η ομάδα μας εργάζεται αδιάκοπα, παράγοντας απολαυστικά μονοποικιλιακά κρασιά και πρωτοποριακά blends, εμπνευσμένες εμφιαλώσεις, οινοποιώντας εγχώριες και διεθνείς ποικιλίες και δημιουργώντας αξέχαστους και σπάνιους οίνους.
Η φιλοσοφία που διαπνέει όλα τα κρασιά του Κτήματος αντανακλάται στις λέξεις: διαύγεια αρωμάτων, ποικιλιακή σαφήνεια, αποτύπωση του μεσοκλίματος (terroir) της περιοχής.
Kαλλιεργoύμε γηγενείς ποικιλίες που απαντώνται στην Αργολίδα, την Κορινθία, τη Μαντίνεια και τη Νεμέα, όπως ο Ροδίτης-Αλεπού και το Μοσχοφίλερο, η Μαλαγουζιά, καθώς και οι ερυθρές ποικιλίες όπως το Αγιωργίτικο και πιο πρόσφατα το Μαυρόστυφο Άργους, μια παλιά και σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία της περιοχής. Επιπλέον καλλιεργούνται διεθνείς ποικιλίες, όπως Chardonnay, Viognier, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah και Merlot.
Σήμερα το Κτήμα Σκούρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ελληνικών οινοποιείων, με έντονη εστίαση στο μέλλον και συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των κρασιών του, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο. Αυτό που καθιστά αυτά τα κρασιά τόσο δημοφιλή είναι το γεγονός ότι το Κτήμα Σκούρα δεν θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα ή την μοναδικότητα των προϊόντων του. Στην πραγματικότητα, υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο, κάτι διαφορετικό, για κάθε σοδειά, για κάθε κρασί.