Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχ. Κλεωνών «Ο ΦΩΚΑΣ»

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχ. Κλεωνών «Ο ΦΩΚΑΣ»  ιδρύθηκε  το  2001 και από τότε δραστηριοποιείται στην περιοχή του Δήμου Νεμέας , φιλοδοξώντας κάθε χρόνο να βελτιώνεται και να παρουσιάζει τη δουλειά του εκτός των ορίων του δήμου Νεμέας .

Ο σύλλογός  εδώ και 22 χρόνια προσπαθεί να αναβαθμίσει τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής  με  πλήθος εκδηλώσεων. Διαθέτει 2 θεατρικές ομάδες(εφήβων και ενηλίκων)  και 3 χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών με 50 χορευτές. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, αλλά η κορύφωση των εκδηλώσεών  γίνεται το καλοκαίρι όπου ο σύλλογός  , παρουσιάζει στο χωριό τη δουλειά του , αλλά και συνεργάζεται με άλλους συλλόγους διοργανώνοντας στην κεντρική πλατεία του χωριού, μουσικές , θεατρικές, χορευτικές παραστάσεις. 

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων  έχει ενταχθεί από το 2012  και η  γιορτή Κορινθιακής σταφίδας. Μια προσπάθεια που έχει στόχο την ανάδειξη του προϊόντος και την επιβράβευση των κόπων των παραγωγών που καλλιεργούν «τον μαύρο χρυσό» της Κορινθιακής γης.

 Κλεωναίος αγώνας, Πανσέληνος  Ιουλίου, γιορτές- εκδηλώσεις για παγκόσμιες ημέρες , ομιλίες, εκδηλώσεις σε εθνικές επετείους,  κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των κατοίκων και προσελκύουν πλήθος επισκεπτών  κάθε χρόνο.