ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

dimos nemeas

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     Νεμέα : 15-4-2024                   ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                   

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

   Λόγω της συνεχιζόμενης ανομβρίας και κατόπιν αποφάσεως του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε χρήση πυρός και εργασιών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.  

  Ειδικότερα, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2024 (από 15/4/2024 έως 31/10/2024) κάθε νομέας, επικαρπωτής οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους καθώς και των εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, οφείλει να προχωρήσει πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου σε:

  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα, καθώς και οποιασδήποτε άλλης καύσιμης ή εκρηκτικής ύλης ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δένδρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από τη επιφάνειας του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δένδρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

                                                                                                                                ΣΚΑΖΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ