ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Κ.. ΔΑΦΝΗΣ Δ. ΝΕΜΕΑΣ

                                     

                                       

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Προέγκριση διακήρυξης του 1ου υποέργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤAΣ ΔΑΦΝΗΣ Δ. ΝΕΜΕΑΣ» του Δήμου Νεμέας, της ομότιτλης Πράξης του Δήμου Νεμέας, της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020.

  Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠ.Α.Α.Τ, ύστερα από οδηγίες του υπουργού κ. Γεωργίου Γεωργαντά και του υφυπουργού κ. Γεωργίου Στύλιου στον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, προχώρησε με την προέγκριση διακήρυξης έργου στο Δήμο Νεμέας.

Συγκεκριμένα, στην 600/1-3-2023 (ΑΔΑ: 6ΓΟΞ4653ΠΓ-0ΔΒ) Απόφαση προέγκρισης της διακήρυξης με την οποία ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του 1ου υποέργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤAΣ ΔΑΦΝΗΣ Δ. ΝΕΜΕΑΣ», της ομότιτλης Πράξης του Δήμου Νεμέας, της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0035988878 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προϋπολογισμός Δημοπράτησης  490.000,00 ευρώ.

Με την υλοποίηση του έργου αγροτικής οδοποϊας μήκους 2.653,00 μ. βελτίωνεται η βατότητα των αγροτικών οδών και πιο συγκεκριμένα διευκολύνεται η πρόσβαση προς τις γεωργικών χρήσεων εκτάσεις στην Κοινότητα Δάφνης του Δήμου Νεμέας.

    Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.

Η ανακοίνωση για την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ δημοπράτησης του έργου θα γίνει εντός του Μαρτίου 2023.

Το έργο Χρηματοδοτείται από το Μέτρο 4.3.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α), που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

Πρόκειται για ένα έργο που ξεκινάει υλοποίηση σε χρόνο ρεκόρ, προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών.

Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών.